Kuraattori- ja psykologipalvelut sekä kouluterveydenhuolto

Yhteisöllinen opiskeluhuolto

Yhteisöllisellä opiskeluhuollolla oppilaitosyhteisössä edistetään opiskelijoiden oppimista, hyvinvointia, terveyttä, sosiaalista vastuullisuutta ja vuorovaikutusta. Sen välityksellä lisätään myös opiskelijoiden osallisuutta sekä kehitetään opiskeluympäristöä. Jokainen opiskelija, huoltaja ja koulun henkilöstöön kuuluva on tervetullut kokoontumisiin, jotka pääsääntöisesti ovat kuukauden ensimmäisenä tiistaiaamuna.

Erityisopettaja

Erityisopettaja ohjaa oppimisvaikeuksiin liittyvissä asioissa. Hän vastaa lukion ensimmäisen vuosikurssin lukiseulasta, Lue-kurssista ja lukitesteistä yhteistyössä opiskeluhuoltohenkilöstön kanssa. Yhdessä aineenopettajien kanssa hän laatii luki-lausuntoja yo-kirjoituksia ja lukioaikaisia erityisjärjestelyjä varten.

Koulukuraattori

Kuraattorin kanssa voit keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteeseen ja opiskeluun liittyvistä asioista (opintojen eteneminen, poissaolot, stressi, taloudellinen tilanne, elämänhallinta, sosiaaliset suhteet jne). On tärkeää, että et jää yksin miettimään haastavaa tilannetta, vaan rohkeasti haet tukea itsellesi meiltä opiskeluhuollon työntekijöiltä. Aija Pennanen, 040 455 9077

Koulupsykologi

Voit ottaa yhteyttä psykologiin jos kannat huolta opinnoista, ihmissuhteista, kehityksestä, mielialasta, mielenterveydestä ja/tai psyykkisestä hyvinvoinnista. Psykologin tapaamiset ovat luottamuksellisia. Etsimme yhdessä ratkaisuja ja voimaantumisen tietä. Löydät huoneeni koulun 2. kerroksesta.  Eeva Reinilä-Haikonen, 040-4559087.

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitaja on tavattavissa koululla kolmena päivänä viikossa. Muina aikoina oppilaat voivat kääntyä Malminkartanon terveysaseman puoleen, puhelin 09-310 48210.

Terveydenhoitaja ja koululääkäri tekevät lukion opiskelijoille terveystarkastuksia, auttavat äkillisissä sairastapauksissa ja tapaturmissa ja ohjaavat tarvittaessa eteenpäin.

Kouluterveydenhoitajan tavoittaa puhelinnumerosta  050-3105623. Koululääkäri ottaa opiskelijoita vastaan ajanvarauksella.

Hammashuolto

Opiskelija hakeutuu itse oman alueensa hammashoitolaan. Alle 18-vuotiaille hammashoito on maksutonta.