Opo tiedottaa

Hygieniapassin suorittaminen Apollon Yhteiskoulussa

HYGIENIAOSAAMISTESTI (nk. hygieniapassi)

Lukuvuode aikana järjestetään osaamistestejä erikseen ilmoitettavina ajankohtina

TIEDÄTKÖ, että jokaisen elintarvikkeiden kanssa työskentelevän henkilön tulee tunnistaa elintarviketyöhön liittyvät riskit ja tietää, miten näitä riskejä hallitaan oikeilla käsittelytavoilla? Suurin osa elintarvikealan toimijoista vaatii, että kausityöntekijätkin (myös useissa varastoissa/pakkaamoissa) osoittavat omaavansa elintarvikehygieeniset perustiedot.

Hygieniapassi helpottaa työllistymistä kaupoissa, pikaruokalaketjuissa, kahviloissa ja myöskin sosiaalipuolen paikoissa (esim. päiväkodit ja palvelutalot). Lisäksi useat seurat, yhdistykset ja partio edellyttävät hygieniaosaamistodistusta ruoanvalmistukseen ja buffettitoimintaan osallistuvilta henkilöiltä.

Ennen testiä:
- Sitova ilmoittautuminen, ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
- Testimaksu 35€, saat laskun ilmoittautumisen yhteydessä.
- Huolellinen valmistautuminen hygieniatestiin. Lukulinkkejä:

• lupakokata.fi (ensisijainen lukemisto)
  • evira.fi (Eviran virallinen sivusto) ja sieltä hygieniaosaaminen
  • edu.fi/oppimateriaalit/hygieniaosaaminen (hygieniaosaaminen selkokielellä sekä osaamista mittaavia tehtäviä)

Hygieniaosaamistestipäivänä:
- Ota ehdottomasti mukaan virallinen, voimassaoleva, henkilötodistus (henkilökortti, ajokortti, passi)
- Ota mukaan arkistointikelpoinen kynä esim. sininen kuulakärkikynä (ei lyijykynä, ei musta)
- Ennen testiä n. 1h mittainen kertaus elintarvikehygienian perusteista
- Testin jälkeen käydään oikeat vastaukset yhdessä läpi

Testin jälkeen:
- Todistukset saapuvat noin kuukauden kuluessa, riippuen Eviran ruuhkatilanteesta.
- Mahdollisuus uusintatestiin (10€)

Kurssitarjontaa yksityisten lukioiden Verkkolukiossa

Verkkolukion tarkoituksena on tarjota opiskelijoille heidän oman koulunsa kurssitarjontaa laajempia opiskelumahdollisuuksia ilmaiseksi tai hyvin pienillä kustannuksilla.

Verkkolukion nettisivuilla voit

• Etsiä tarjolla olevia lukiokursseja
  • Saada ohjeet ja linkit kursseille ilmoittautumiseen (sivuston kautta ei ainakaan vielä voi suoraan ilmoittautua kursseille, sillä mukana olevien koulujen kurssien ilmoittautumiskäytännöt ovat vaihtelevia)
  • Inspiroitua laajasta kurssitarjottimesta
  • Löytää vinkkejä verkko-, monimuoto- ja lähiopiskeluun

Linkki Verkkolukion nettisivuille

Linkki Verkkolukion kurssitarjottimeen

Jos suunnittelet opiskelua Verkkolukion kursseilla, ota yhteys omaan opoosi ja varmista, että saat kurssin hyväksiluettua opintoihisi!