Hae meille

HAKU APOLLON LUKIOON

Lukion esittely ke 3.2. diaesitys

Kevään 2021 yhteishaku

Yhteishaku Apollon Yhteiskoulun lukioon on päättynyt.
Lukiossamme toimii yleislinja tai design-linja.

Vuonna 2020 sisäänpääsykeskiarvomme oli 7,83.
Design-linjan alin sisäänpääsypistemäärä oli 7,7/12,0.
Design-linjalle hakeutuvalta edellytetään motivaatiotuotosta, josta ilmenee, miksi hakija haluaa Design-linjalle.
Motivaatiotuotos voi olla videota, diaesitystä, tekstiä, kuvaa, musiikkia tai näiden yhdistelmää. Motivaatiotuotoksesta saat 02 pistettä, jotka lisätään keskiarvoon. Maksimipisteet ovat siis 12 pistettä.

Ilmoittautuessasi lukioomme kesäkuussa täytät itsestäsi perustiedot ja saat alkuohjauksen lukio-opinnoista.
Ainevalintakorttia ei tarvitse toimittaa.
Ykkösvuoden ensimmäisen jakson lukujärjestyksen saat valmiina. Muut valinnat teet ensimmäisen jakson aikana.

HAKU YLÄKOULUUN

Luovalle linjalle hakeutuminen:
Linjalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake tästä.

Urhea-toiminta:
Urhea-toimintaan ilmoittautuminen

Hakeminen yläkouluun on päättynyt. Päätökset oppilaaksiotosta on postitettu huoltajille.

Valintaperusteet 7. luokalle
Pääkohdat Apollon yhteiskoulun 7. luokalle hakemista koskevista ohjeista ja määräyksistä:
Oppilaaksiotossa noudatetaan koulun opetussuunnitelmaa ja Helsingin kaupungin Kasvatuksen ja koulutuksen jaoston tekemiä päätöksiä.
Ensisijainen oikeus tulla valituksi Apollon Yhteiskouluun on
- oppilaalla, jonka pysyvä asuinpaikka on koulun oppilaaksiottoalueella (Malminkartano ja Konala)
- joissakin tapauksissa oppilaalla, joka on ns. harvinaisen A-kielen (ranska) lukija ja jonka oman koulun lähikoulun opetusohjelman ei kuulu valittu A-kieli.
Jos koulussa on tilaa ensisijaisen oppilaaksioton jälkeen, toissijaisessa otossa vapaaksi jääneille paikoille voidaan ottaa koulun oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta hakevia – helsinkiläisiä tai muualla asuvia – oppilaita seuraavassa järjestyksessä:
- oppilas, jolla on sisarus/sisaruksia Apollon Yhteiskoulussa
- oppilas, joka siirtyy Konalan, Pihkapuiston tai Malminkartanon ala-asteelta (jatkuvuus ja yhtenäinen koulupolku)
- oppilas, jolla on terveydellinen tai muu erityinen syy.
Tarvittaessa oppilaspaikka ratkaistaan arvalla.
Apollon Yhteiskouluun toissijaisessa otossa hakevan oppilaan huoltajan tulee huolehtia siitä, että hakulomakkeessa mainitaan, mitä em. perusteita koulun toivotaan ottavan huomioon valintapäätöstä tehtäessä. Kouluun valitun ei-helsinkiläisen oppilaan on kustannettava lapsensa koulumatkat koko yläkoulun ajan.