Fragile vierailee Apollon koululla 29.10.2018

Päiväesitykset 8. ja 9. luokille

Iltaesitys vanhemmille ja lukiolaisille klo 18

”Mulla ei ole hirveesti kavereita. Tai siis on, mutten mä näe niitä oikeestaan ku koulussa. Mä en viitti pyytää meille ketään.”

Fragile – särkyvää – esitys käsittelee alkoholin väärinkäytön seurauksia ja toimintahäiriöisen perheen dynamiikkaa. Aihe on tärkeä.
“Mä huolehdin äidistä.”

Suomessa ei liene montaa lasta, joka ei olisi jossain elämänsä vaiheessa pahoittanut mieltään tai pelännyt aikuisen juomisen takia. Fragile – särkyvää kertoo yhden tarinan.
“Mä vihaan ja kaipaan sitä. Samaan aikaan.”

Mitä läheisempi humaltunut ihminen on, sitä ahdistavammaksi kokemus lapselle muodostuu. Alkoholin väärinkäyttö aiheuttaa pelkoa, surua, vihaa… pahaa oloa ja häpeää. Siihen tulee puuttua. Kenenkään ei tarvitse sietää alkoholin väärinkäyttöä.
“Miksei se vaan voi lopettaa? Jos se rakastaa mua niin miksei se vaan lopeta.”

Fragile - särkyvää – esityksellä haluamme viestittää, että pahasta olosta saa puhua.

Fragile – särkyvää – esitys on Kajaanin Kaupunginteatterin, Suomen Kansallisteatterin, Fragile – työryhmän ja Lasten seurassa – ohjelman toimijoiden yhteistuotanto.

Alko ja Suomen Kulttuurirahasto ovat rahoittaneet Fragile – särkyvää – tuotantoa.

Marjut Maristo – tyttö
Konsta Mäkelä – isä, koulupsykologi, Jarkko