Apollossa tapahtuu

Syksyn 2018 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen

20/04

Syksyn 2018 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen on käynnissä ja päättyy tiistaina 15.5.2018 klo 15.00.

Heille, jotka odottavat tuloksia kevään kirjoituksista, ilmoittautuminen alkaa kevään tulosten saavuttua ja päättyy tiistaina 22.5.2018 klo 15.00.

Hoida ilmoittautuminen mahdollisimman pian, jotta vältytään viime hetken ruuhkilta. Varaudu silti jonottamaan ja odota vuoroasi rauhassa.

1. Tarkista ja päivitä yo-tutkintosuunnitelmasi
- Wilman lomake "Opintojen suunnittelu ja seuranta"
- Lomakkeella tulee olla oikein kaikki yo-aineesi, niiden pakollisuus / ylimääräisyys ja kirjoitusaika

2. Täytä yo-ilmoittautumislomake
- Wilman lomake "YO-tutkinto, sitova ilmoittautuminen"
- Lomakkeella tulee olla oikein syksyn 2018 yo-aineet, niiden pakollisuus / ylimääräisyys sekä kokelaslaji

3. Tule opinto-ohjaajan luo kun olet täyttänyt lomakkeet
- Tule opon vastaanotolle Wilman lomakkeet valmiiksi täytettyinä. Ilmoittautujia on kymmeniä, joten opon luona ei ole enää aikaa täyttää lomakkeita.
- Allekirjoita opon printtaama ilmoittautumislomake – vasta sitten yo-ilmoittautuminen on tehty!

Huom! Lue YTL:n sivuilta Tiedote syksyn 2018 ylioppilaskokelaille.

Kivi elää Apollossa

29/03

Kivi elää Apollossa

Apollon huoneteatteri tarttuu Suomen satavuotisbileiden jälkihuumassa ennakkoluulottomasti kansallisen klassikko-osaston iättömimpään kermaan: Aleksis Kiven Seitsemään veljekseen.

Ilmaisutaidon kurssilaiset kaluavat teoksen alusta loppuun tiiviissä näytelmässään, mutta huomio kiinnittyy erityisesti myrskyisiin alkuvaiheisiin, jotka johtavat veljessarjan impivaaralaistumiseen. Heitteille jääneitä poikia potkitaan päähän suunnasta jos toisestakin, mistä seuraa kipeitä ratkaisuja. Kiehumispisteessä veljekset luottavat vain seitsemään kämmenpariin ja mäntyjen tarjoamaan suojaan.

Näytelmässä ei kajota Kiven ainutlaatuiseen kieleen juuri ollenkaan: kirjailijan huumori ja veljesten luonteet elävät sananvalinnoissa ja klassikkolausahduksissa. Joitain romaanin tapahtumia on kuitenkin kirjoitettu tarkemmiksi. Vuorosanansa saavat esimerkiksi Männistön Venlan vanhemmat.

Visuaalisessa ilmeessä on ripaus nykyaikaista rouheutta. “Olemme törmäyttäneet klassiseen Kivi-kuvastoon vaikutteita esimerkiksi lo-fi-estetiikasta: aidanseipäitä, savua ja jeesusteippiä. Lukkari tuo veljeksille eväät Lidlin muovikassissa”, ohjaaja Jussi Kaskinen valottaa.

Kolmen esityksen sarja saa tänään päätöksensä Kielistudiossa.

Jukolan Juhani (Rosa Hindell, 16B) määrää tahdin.

“Viimein tulee hännän huippu, Pikku-Eero, liukas luikku.” Eero (Anastasia Monikainen, 16B) saa tuomion kuten isoveljensäkin.

Urbaani luonto Apollossa

16/03

Apollon Yhteiskoulu on vuoteen 2019 mukana Urbaaniluonto - Plug-in -hankkeessa.

8.-luokkalaiset pääsivät hankkeeseen mukaan ja aloitimme 16.3. koko kevään kestävän projektin. Kasit tutkivat hiilellä piirtämällä hedelmätarhan omenapuita purevassa pakkassäässä. Pääset mukaan tunnelmaan alla olevien kuvien välityksellä.

Hankkeen päävastuussa on Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu / visuaalisten taiteiden perusopetus ja yhteistyökumppanina toimii Uuden tanssin keskus ZODIAK.