Lukuvuoden tapahtumia

Kortteja veteraaneille hyvinvointiviikolla

16/11

Apollon oppilaat kiittivät sotiemme veteraaneja hyvinvointiviikolla kirjoittamalla veteraaneille postikortteja. Korteissa apollolaiset kiittivät heitä siitä arvokkaasta työstä, jolla veteraanit lunastivat Suomelle itsenäisyyden.

Syksyn 2017 yo-kirjoitusten tulokset saapuvat pe 17.11.2017

14/11

Ylioppilastutkintolautakunta luovuttaa syksyn 2017 tutkinnon tulokset lukioille 17.11.2017 klo 8:00. Jokainen kokelas saa tietää omat tuloksensa omasta lukiostaan lukion ilmoittamasta ajankohdasta alkaen.

Apollon Yhteiskoulun opiskelijat voivat tiedustella tuloksiaan koulun kansliasta 17.11.2017 klo 10 alkaen. Wilmaan tulokset tulevat perjantain 17.11.2017 aikana.

Pisterajat julkaistaan YTL:n sivuilla 17.11.2017.

Keskustelutilaisuus vieraiden kielten opiskelemisesta 27.11.2017

13/11

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen:
Vieraan kielen opiskeleminen käynnistyy Helsingissä 1. luokalta

Helsingin peruskouluissa aloitetaan syksyllä 2018 ensimmäisen vieraan kielen (A1) opetus jo 1. luokalta.
Olemme valmistelemassa asiaa ja siihen liittyen kutsumme kuntalaiset keskustelemaan kieliohjelman varhentamisesta ja alueellisesta kielitarjonnasta. Keskustelutilaisuudessa on paikalla lähialueen koulujen henkilökuntaa.

Paikka: Apollon Yhteiskoulu, auditorio
Osoite: Arentipolku 1

Ajankohta: ma 27.11.2017 klo 18.00

Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Helsingin kaupunki
hel.fi/kasvatusjakoulutus

Sähköinen kysely
Kerrokantasi-palvelussa julkaistaan viikolla 46 kysely, jossa kerätään avointen vastausten kautta mielipiteitä kielen opiskelun uudistuksesta. Kysely löytyy osoitteesta https://kerrokantasi.hel.fi/

Hyönteiskirjailijan vierailu

07/11

Arkinen hyttysen siipi loistaa Sami Karjalaisen ottamissa lähikuvissa sateenkaaren väreissä ja vesimittarin luistelun nostattamat aallot tallentuvat filmille hypnoottisiksi kuvioiksi. Kirjailija, luontokuvaaja Karjalainen kertoi marraskuun alussa apollolaisille vesien kiehtovista hyönteisistä ja tietokirjailijan työstä - kyse on oman intohimon sinnikkäästä seuraamisesta!

YK:n päivä Apollossa 24.10.

06/11

YK:n päivänä kunkin oppiaineen tunneilla käsiteltiin YK:n toiminnan eri osa-alueita ja historiaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Osa ryhmistä osallistui YK-esittelijä Jani Lydénin pitämään esitykseen lapsen oikeuksista kehitysmaissa viikkoa myöhemmin. Kuulijat olivat vaikuttuneita esityksestä (kuva).

Ilmoittautuminen kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin

23/10

Ilmoittautuminen kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin alkaa perjantaina 10.11.2017 ja päättyy maanantaina 27.11.2017. Jos odotat syksyn 2017 yo-kokeiden tuloksia, ilmoittaudu vasta kun tulokset ovat saapuneet YTL:stä arviolta marraskuun puolivälin jälkeen.

Jos aloitat yo-kirjoitukset keväällä 2018, tule rehtorin pitämään pakolliseen infotilaisuuteen koulun auditorioon torstaina 9.11.2017 klo 8.10.

Ilmoittautumisohjeet

1. Täytä Wilmassa kaksi lomaketta:

- "Opintojen suunnittelu ja seuranta": Päivitä yo-suunnitelmasi kohtaan Yo-kirjoitusten hajautussuunnitelma.
- "Yo-tutkinto, sitova ilmoittautuminen": Merkitse lomakkeelle kevään 2018 yo-aineet, kokelaslajisi sekä aineiden pakollisuus / ylimääräisyys.

2. Tule opinto-ohjaajan luo tarkistuttamaan ja allekirjoittamaan ilmoittautuminen vasta kun olet täyttänyt lomakkeet.

Mikäli tarvitset apua yo-suunnitelman tekemisessä, varaa opolta erillinen tapaamisaika.

Unicef-kävely 18.9.

18/09

Osa yläkoululuokista osallistui Unicef-kävelyn muodossa hyväntekeväisyyteen.

Syksyn 2017 ylioppilaskirjoitusten aikataulut

29/08

Syksyn 2017 ylioppilaskirjoitusten koepäivät löytyvät YTL:n sivuilta. Kokelaan on huolehdittava siitä, että saapuu koepäivinä ajoissa koululle.

Kuunteluihin on saavuttava viimeistään klo 8.00.

Kirjallisiin kokeisiin on saavuttava viimeistään klo 8.30.

Digitaalisiin kokeisiin on saavuttava viimeistään klo 8.00.